ORGANIZAȚIA SUEDEZĂ PENTRU AJUTOR UMANITAR INDIVIDUAL

  • Home
  • Proiecte
  • SOCVOL – Voluntariat în social, focus pe problematica vârstnicului şi a dizabilităţii intelectuale şi/sau asociate

SOCVOL – Voluntariat în social, focus pe problematica vârstnicului şi a dizabilităţii intelectuale şi/sau asociate

Proiecte Socvol Organizatia Suedeza 960x400Proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România

Obiectivele proiectului

Proiectul SOCVOL-Voluntariat în social focus pe problematica vârstnicului şi a dizabilităţii intelectuale şi/sau asociate urmăreşte să încurajeze cetăţenia activă şi voluntariatul în domeniul dizabilităţii şi a problematicii vârstnicilor .

Pentru atingerea obiectivului general ne propunem următoarele obiective specifice:
a) Dezvoltarea unei metodologii de lucru, pe parcursul proiectului, pentru voluntarii care doresc să ajute persoanele cu dizabilităţi intelectuale si/sau asociate şi vârstnicii.
b) Implicarea a 100 de voluntari de diverse vârste şi din diverse medii (şcoli, licee, universităţi, instituţii , companii) în activităţi destinate grupurilor dezavantajate.

Prezentarea proiectului

Proiectul SOCVOL-Voluntariat in social focus pe problematica vârstnicului şi a dizabilităţii intelectuale si/sau asociate, îsi propune o informare continuă în domeniul social şi crearea unor programe de formare si dezvoltare, în rândul voluntarilor, a competenţelor şi abilităţilor de lucru cu persoanele cu dizabilităţi severe şi/sau asociate precum şi cu persoanele vârstnice.
Proiectul va produce un manual de instruire, se vor crea workshop-uri prin care se vor arăta metodele de abordare în activităţile desfăşurate cu sau pentru grupurile dezavantajate si familiile acestora de către persoanele care nu sunt considerate specialişti dar care pot deveni.

Grupul ţintă al proiectului

Proiectul se adresează tuturor persoanelor care doresc să desfăşoare o activitate în interesul comunităţii.

Activităţile eligibile ale proiectului sunt următoarele:

A.1 Dezvoltarea de parteneriate cu instituţii de învătământ universitar şi preuniversitar, sectorul business, institutiile publice din Bucureşti şi judetul Ilfov
A.2 Activităţi de promovare a proiectului
A.3 Construirea materialelor de instruire si mobilizare a voluntarilor
A.4 Workshop-uri de mobilizare a comunităţii
A.5 Implicarea voluntarilor în activităţi ale organizaţiei
A.6 Activităţi de motivare a voluntarilor
A.7 Monitorizarea si evaluarea activităţilor proiectului
A.8 Raportare
A.9 Dezlănţuirea voluntarilor

Parteneri ai proiectului:

Pro Vobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat

Durata proiectului: 18 luni - proiectul a demarat pe data de 15 aprilie 2014 şi se va încheia pe data de 14 octombrie 2015

Bugetul proiectului: 30,040 Euro din care 25.534 Euro reprezintă valoarea finanţării nerambursabile

follow us on facebook   

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

yeezytrainer">/yeezytrainer.html">yeezytrainer"> ua-yeezys">/ua-yeezys.html">ua-yeezys"> yeezy-nmd">/yeezy-nmd.html">yeezy-nmd"> ua-yeezy">/ua-yeezy.html">ua-yeezy"> yeezy-boost-shoes">/yeezy-boost-shoes.html">yeezy-boost-shoes">