ORGANIZAȚIA SUEDEZĂ PENTRU AJUTOR UMANITAR INDIVIDUAL

Keep me safe

Proiecte Keep me safe Organizatia Suedeza 960x400

Proiectul KEEP ME SAFE este implementat în perioada 15 ianuarie 2013 – 15 ianuarie 2015 de International Planned Parenthood Federațion Europe Region (IPPF EN) în parteneriat cu asociații membre ale Federației din Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Irlanda, Lituania, Olanda, Portugalia, Romania, Spania, Marea Britanie, și Macedonia și este este finanțat de Direcția Generală de Justiție a Comisiei Europene, programul DAPHNE II.

Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală, membră a IPPF EN este unul dintre partenerii proiectului fapt pentru care a invitat și organizația noastră să participe la cursul „Împuternicirea tinerilor cu dizabilități de învățare de a se proteja împotriva abuzului sexual și voiolenței", care a avut loc în perioada 10-14 februarie 2014, în București.

Scopul proiectului:

– prevenirea abuzului sexual și a violenței față de tinerii cu dizabilități de învățare.

Obiectivul acestui curs este ca la final participanții să dobândească cunoștințe și abilități necesare pentru a derula sesiuni educative adresate atât tinerilor cu dizabilități de învățare cât și părinților acestora sau altor profesioniști, cu scopul împuternicirii tinerilor de a se proteja împotriva abuzului sexual și a violenței.

Suma acordată:

1452 ron.

Activitățile proiectului:

-instruiri ale personalului, voluntarilor, beneficiarilor și familiilor acestora cu privire la drepturile sexuale ale persoanelor cu dizabilități.

Cursul a fost structurat pe două niveluri:
-nivelul 1 a inclus teme de bază precum: a cunoaște și a fi conștienți de propriul corp, a recunoaște spațiile publice versus spații private, a recunoaște un comportament sexual adecvat și unul neadecvat, diferența între atingerile premise și cele nepermise, împuternicirea tinerilor cu instrumentele necesare asupra modului în care își pot comunica dorințele și asupra modului în care pot spiune NU într-o manieră convingătoare.

-nivelul 2 trece de la teme prrivind siguranța tinerilor la teme legate de contracepție și prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală.

Suportul de curs are la bază două manuale:
- "Manual pentru creșterea capacității de apărare a tinerilor cu dizabilități de învățare împotriva abuzului sexual" – adresat profesioniștilor care lucrează cu tinerii cu dizabilitați de învățare;
- "Manual pentru sensibilizarea intermediarilor cu privire la drepturile sexuale ale tinerilor cu dizabilități sexuale"- adresat profesioniștilor care lucrează cu părinți și alți profesioniști.

Perioada de implementare:

15 ianuarie 2013 – 15 ianuarie 2015.

 

 

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

yeezytrainer">/yeezytrainer.html">yeezytrainer"> ua-yeezys">/ua-yeezys.html">ua-yeezys"> yeezy-nmd">/yeezy-nmd.html">yeezy-nmd"> ua-yeezy">/ua-yeezy.html">ua-yeezy"> yeezy-boost-shoes">/yeezy-boost-shoes.html">yeezy-boost-shoes">